Willem Kolvoort Onderwaterfotografie

AktiviteitenTot nu toe publiceerde ik zowel foto’s als artikelen in tal van boeken en in binnenlandse en buitenlandse tijdschriften, waaronder BBC Wildlife, Terra, Terre Sauvage, Grasduinen, Natuurbehoud, Onverwacht Nederland, Buiten, National Geoographic, Landleven, Focus , Fotografie, RAW etc. en in het blad Onderwatersport.
Vanaf 2006 lever ik met regelmaat een bijdrage aan het blad DUIKEN.
Samen met Piet Leentvaar maakte ik het boek “Onderwater in Nederland” en later met Toon Fey “Onder de waterlelies van het Naardermeer”.
In 2008 verscheen het boek "Beeldschoon Water" met tekst en foto's uit de Drentse beken, sloten en vennen, een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en het Drentsche Landschap. Uitgeverij In Boekvorm te Assen
Met Martin Kers maakte ik het boek " Oer, De kracht van kijken", uitgeverij Thieme Art.
In 2011 verscheen het boek Waterlicht met foto's van de mysterieuze onderwater landschappen in onze sloten, beken en plassen.

Met regelmaat wordt ik ingeschakeld om bijvoorbeeld de resultaten van waterkwaliteits verbeteringen door middel van foto’s inzichtelijk te maken.
Zo maakte ik in opdracht van de Natuur en Milieufederatie Drenthe opnamen van het Drentsche onderwaterleven.
Ten behoeve van het herstelplan Voorsterdiep van het Waterschap Veluwe maakte ik onder-en bovenwateropnamen in en rond het Voorsterdiep.
Ook fotografeerde ik in de nieuwe vistrap bij de Kralingse Plas in opdracht van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard .

Op speciaal verzoek houd ik voordrachten over de onderwaternatuur en de onderwaterfotografie. Deze voordrachten geschieden in overvloeiprojectie.

Ik ben sinds 1972 lid van opeenvolgende onderwaterfotoclubs, thans Aquashot.

Als onderwaterfotograaf nam ik vele jaren deel aan de foto-expedities van voorheen het foto stockburo Foto Natura.