Willem Kolvoort Onderwaterfotografie

Fotoreizen

Zwartvlek snappers in de mangroven


Ik heb inmiddels op heel veel plekken op onze aardbol gedoken en gefotografeerd, zoals in de Indische- en Atlantische Oceaan, tussen de zalmen in de Canadese zalmrivieren, in het wonderlijke Baikalmeer in Siberië, in de grotten van Turkmenistan op zoek naar blinde vissen, tussen de walvissen in Patagonië en in het regenwoud van Zuid Amerika.
Een aantal malen heb ik deelgenomen aan expedities van het Nationaal Natuurhistorisch Museum NATURALIS te Leiden naar Mauritanië, de Seychellen en Indonesië.
Met het voormalige foto stockbureau Foto Natura ben ik op foto-expedities gegaan naar Schotland, naar de Azoren voor het fotograferen van potvissen en onderwatervulcanisme, naar de regenwouden van de Guyana’s en naar de unieke koraalatol Aldabra in de Indische Oceaan.
In de Witte Zee in Noord-Rusland werkten we mee met Russische wetenschappers aan het onderzoek naar het sociale gedrag van beloega’s.
In Letland fotografeerde ik de zeldzame rivierparelmossels.
In 2009 maakte ik onderwaterfoto's in het bijzondere meer van Ohrid in Macedonië en in 2010 van vissen in de rivieren in Suriname.