Willem Kolvoort Onderwaterfotografie

ZoetwaterHoewel ik hevig geïnteresserd ben in alle soorten onderwaternatuur en een grote voorliefde heb voor de fotografie van zeezoogdieren is mijn grootste passie toch de fotografie van het Nederlandse zoetwater, een mateloos boeiende onderwaterwereld.
Ons zoetwater is nooit erg helder en juist deze hoedanigheid zorgt voor prachtige, sfeervolle onderwaterlandschappen waar heel veel levensvormen in goede harmonie met elkaar samenleven. 
Zo gauw je onder de waterspiegel verdwijnt verandert je wereld. Je belandt in soms ondoordringbare wouden van waterplanten waar complete stilte heerst. De vaak geheimzinnige sfeer lijkt in niets op de hectische wereld erboven.
Ik fotografeer niet alleen in diepe zandzuigplassen maar ook in veenplassen, slootjes, beekjes en eigenlijk overal waar het interessant lijkt en het water redelijk helder is.
Eén van mijn favoriete duikplekken is mijn eigen vijver. Het is ongelooflijk hoeveel gevarieerd onderwaterleven daar op slechts enkele vierkante meters te zien is. En, ook in de onderwaterfotografie geldt: Ken je plek en je maakt goede foto’s, zelfs in je achtertuin!