Willem Kolvoort Onderwaterfotografie

Activiteiten

SNORKELEN IN DE SURINAAMSE RIVIEREN

18-09-2012 15:25 t/m 04-10-2012 01:00

SNORKELEN IN DE SURINAAMSE RIVIEREN

Snorkelen in de Surinaamse oerwoudrivieren, aquaruiumvissen zien, onderwaterfotograferen en filmen.

De door Aquatic Discoveries georganiseerde expeditie naar de Gran Rio en diverse zijkreken van de Surinamerivier was een groot succes.
Het doel van de expeditie was inzicht te krijgen in de natuurlijke leefomgeving  van de Surinaamse aquariumvissen.
Er zijn onderwaterfoto's en films gemaakt. Er zijn ter determinatie vissen gevangen, gefotografeerd in cuvet en vervolgens weer losgelaten.


Op deze website zijn bij Foto's Buitenland- Overigen-Surinamerivier foto's te zien van vissen in hun leefomgeving.

Op www.facebook.com/aquaticdiscoveries/ is meer over deze bijzondere reis te lezen.


WATERLICHT

05-02-2012 22:53

WATERLICHT

            WATERLICHT.

Het eind 2011 verschenen boek WATERLICHT gaat over het bijzondere licht in ons zoete water en is nog steeds te koop !.

Het boek bevat meer dan 100 foto's van mysterieuze onderwaterlandschappen, van de reflecties in de waterspiegel, van zuurstofbelletjes die pareltjes lijken, van vreemde algformaties en van de wonderlijke geleiblauwalgen.
Een boek vol spannende, geheimzinnige en vooral fascinerende beelden die laten zien dat de wereld onderwater meer dan waard is om gezien en bewaard te blijven .
Kijk ook op de rubriek WATERLICHT op deze website bij Foto's Nederland - Zoetwater-WATERLICHTFotografie en tekst: Willem Kolvoort
Inleiding: Marten Scheffer

Uitgeverij Waanders & de Kunst

www.waandersdekunst.nl

1SBN 978 94 9119609 6 

NU !  € 15.-

Tentoonstelling

14-02-2011 09:05

Tentoonstelling

De bijzondere rondreizende tentoonstelling Beeldschoon Water is voorshands beëindigd.

Informatie over het project Beeldschoon Water is te verkrijgen bij de Natuur en Milieufederatie Drenthe en bij Het Drentse Landschap:

www.drentslandschap.nl
www.beeldschoonwater.nl
www.nmfdrenthe.nl

Het informatieve boek Beeldschoon Water met meer dan 100 foto's uit de Drentse stromen is nog steeds te verkrijgen in de boekhandel.
info: www.inboekvorm.nl


OER De kracht van kijken

14-11-2008 12:00

OER De kracht van kijken

In 2008 is het boek " OER De kracht van kijken " verschenen bij uitgeverij Thieme Art.
Dit boek dat ik samen met Martin Kers, beroemd natuur- en landschapsfotograaf, heb gemaakt is veel meer dan alleen een fotocollage van de Nederlandse natuur.
Het onderscheidt zich van alle eerder verschenen fotoboeken door de speciale kunstzinnige vormgeving en het laat de Nederlandse natuur zien, zowel boven- als onderwater, die iedereen zou kunnen zien maar die niet iedereen opvalt.
Zeven bekende auteurs hebben in korte verhalen hun oergevoel verwoord voor dit zeer speciale boek.

ISBN 978 90 78964 19 3

Nu verkrijgbaar voor € 15,-


Verkrijgbaar in de boekhandel en bij Uitgeverij Waanders & De Kunst
www.waandersdekunst.nl

Zie verder het persbericht hieronder!
PERSBERICHT: Oer de kracht van kijken

13-11-2008 08:00

Thieme Art geeft fascinerend fotoboek uit over
“het slootje om de hoek”: Oer – de kracht van kijken

Het kunstboek Oer De kracht van kijken van buitenfotograaf Martin Kers en onderwaterfotograaf Willem Kolvoort, is een bijzonder inspirerend boek, dat details van de Nederlandse natuur om de hoek laat zien. Natuur die iedereen kan waarnemen als hij goed kijkt!

Oer gaat over de schoonheid van uitkomende rietstengels, waar Martin Kers van vertelt dat je de grond voelt trillen als de stengels beginnen te groeien. Oer gaat over stenen langs rivieroevers, over slootjes met twintig miljoen wimperdiertjes op één foto over de wonderlijke vreemde vormen van zoetwatersponzen, maar ook over gewoon kroos. Oer laat foto’s zien van de natuur als vormgever van grassen, mossen en boomschors. De foto’s zijn op een speciale manier vormgegeven en alle pagina’s zijn voorzien van korte informatie over wat we zien, anders zouden we nog de helft niet waarnemen.

Martin Kers (1944) is een bekend buiten- en landschapsfotograaf die reeds vele plekken in Nederland op een verrassende manier heeft weten vast te leggen. Jaren geleden liet Kers zijn oog vallen op de natuur die voor iedereen dichtbij is, maar niet direct opvalt. Het idee voor Oer - De kracht van kijken was geboren.
Willem Kolvoort, (1937) heeft overal ter wereld zijn unieke onderwaterfoto’s gemaakt. Zoals van de koraalriffen in de tropische zeeën, de potvissen in de Atlantische Oceaan, de sponzen en vlokreeften in het Baikalmeer en de beloega’s in de Witte Zee. Na al zijn reizen bleek zijn werkelijke passie fotografie in ons Nederlandse zoete water. Hier duikt hij onder in plassen en rivieren, in beekjes en slootjes, laat de modder bezinken en maakt met veel oog voor detail zijn stijlvolle opnamen.

Naast de foto’s bevat het boek verhalen van bekende auteurs (zie hieronder), die op aanstekelijke wijze over hun ‘oergevoel’ in het leven van alle dag vertellen.

Oer De kracht van kijken
Foto’s: Martin Kers & Willem Kolvoort
Teksten: Arno van Berge Henegouwen, Hans Bouman, Hans Dorrestijn, K. Schippers, Jan Terlouw, Herman Vuijsje, Gerrit Jan Zwier
Formaat: 30 x 24,5 cm (oblong); Aantal pagina’s: 176 (FSC papier)
Afwerking: gebonden
ISBN 978 90 78964 19 3
Consumentenprijs: € 39,95.

Meer informatie of een recensie-exemplaar ?
Voor meer informatie over  Oer De kracht van kijken kunt U contact opnemen met:
Marloes Waanders, (t:06-20599390, email:info@uitgeverijdekunst.nl).